h

Sta op voor de zorg

18 april 2013

Sta op voor de zorg

Op zaterdag 6 april trok een groep Goudse SP'ers naar Den Haag om de thuiszorgwerkers te steunen in hun strijd voor betere werk-omstandigheden en arbeidsvoorwaarden.

Samen met 6000 andere demonstranten, begeleid door de schrale wind, maar in de steeds warmer wordende zon, liepen we van het Malieveld in een lang lint, dwars door het hart van politiek Den Haag naar het Lange Voorhout.

Thuiszorgmedewerkers vertelden daar over hun ervaringen. Lilian Marijnissen, FNV bestuurder voor de Zorg, interviewde diverse Tweede Kamerleden en natuurlijk was Emile Roemer aanwezig. Hij was de enige fractievoorzitter die zijn gezicht liet zien!

Aan het eind kwam staatssecretaris van Rijn aan het woord, maar wat hij te zeggen had werd met gefluit en boegeroep ontvangen.

Vandaag druppelen de eerste besluiten door uit een sociaal akkoord en daarin wordt gemeld dat de nullijn in de zorg van tafel is. De demonstratie van zaterdag heeft daar zeker aan bijgedragen.

Actievoeren heeft dus zin. 
Ga een volgende keer dus ook mee!

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier