h

Zorg demonstratie 8 juni 2013

10 juni 2013

Zorg demonstratie 8 juni 2013

Op 8 juni 2013 vond in Amsterdam een landelijke manifestatie plaats: Sta op voor de Zorg. Martijn Kleinhoonte schreef onderstaand verslag.

We vertrokken met een groep enthousiaste SP-leden uit Dordrecht, Gouda, Alphen a/d Rijn en Waddinxveen, met de gratis AbvaKabo bus naar het Oosterpark in Amsterdam.
Op het manifestatieterrein in het park kon gediscussieerd worden met Tweede Kamerleden van VVD, PVDA, 50 plus, CDA, PVV, Groen Links en de SP. Hier werd ruim de tijd voor genomen en ik vond dat een heel geslaagd onderdeel.
Lilian Marijnissen presenteerde de resultaten van de diverse stellingen en de uitkomst van de discussies tot een mooi resultaat op het podium.

De Tweede Kamerleden waren zeer onder de indruk van de verhalen van de thuiszorgwerkers en hun strijd niet alleen voor hun baan, maar vooral ook voor hun cliënten. Dit leidde tot de toezegging van alle partijen, behalve de VVD en de PVDA met een vraagteken, dat als er een motie zou worden ingediend met financiële dekking de afbraak van de thuiszorg en de dagbesteding van tafel konden. Linda Voortman van Groen Links had wel een idee, waar we het geld vandaan kunnen halen: bij de veel te hoge bestuurders-inkomens, de winsten van verzekeraars en de verspilling door de marktwerking bijvoorbeeld in de ziekenhuizen.

Ook Ton Heerts, voorzitter van de FNV was tegen de afbraak: Handen thuis Rutte!
Deze zonnige middag werd vrolijk afgesloten met een optreden van Gerard Joling.
In het debat in de Tweede Kamer moet blijken, hoe het allemaal zal gaan uitpakken.
 

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier