h

Actie tegen hoge huren

18 juli 2013

Actie tegen hoge huren

Op zaterdag 20 juli komt SP Gouda in actie

SP GOUDA IN ACTIE TEGEN DE HOGE HUREN

Per 1 juli 2013 hebben de meeste huurders in de sociale woningbouw een forse huurverhoging gekregen. De regering van VVD en PvdA heeft besloten dat de verhoging van de huren in 2013, voor het eerst sinds jaren, hoger mag zijn dan de inflatie. Ook is de inkomensafhankelijke ‘gluurverhoging’ dit jaar ingegaan.

Volgens het beleid van de regering  mogen de huren in de sociale sector dit jaar met 4% stijgen. Huurders met een gezinsinkomen tussen € 33.614,- en € 43.000,- mogen een huurverhoging van 4,5% krijgen en huurders met een gezinsinkomen boven € 43.000,- zelfs 6,5%.

Naast de veel te hoge percentages ontstaat er hierdoor ook nog eens een soort extra inkomensheffing, uitgevoerd door de verhuurders, terwijl dit eigenlijk door de belastingdienst moet worden uitgevoerd.

Daarbij is er in Gouda ook nog sprake van een rechtsongelijkheid, Mozaïek Wonen maakt wel gebruik van de mogelijkheid om de huurverhoging tot wel 6,5 % door te voeren, Woonpartners gelukkig niet! 

Stef Blok, Minister voor Wonen en Rijksdienst, heeft het zelfs over het ‘uitroken van de huurders’ ;iedereen moet maar een huis gaan kopen en een grote lening nemen! En dat in tijden waarin er grote onzekerheid is wat betreft werk en inkomen!

De SP is geharnast tegenstander van het woonbeleid van Rutte-II, de afbraak van de zorgvuldig opgebouwde sociale woningbouw in Nederland!

Zij gaat haar bezwaren duidelijk maken  aan de bewoners van Gouda op zaterdag 20 juli a.s. in het centrum van de stad  op de Kleiweg, kop Blauwstraat/Turfmarkt van 11.00 tot 15.00 uur.

De SP Gouda zal daar voorlichting geven over het afbraak woon-beleid van de regering, alternatieven aandragen en de mening vragen van de bewoners van Gouda en omgeving!

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier