h

SP samen met PvdA/Groenlinks en fietsersbond in actie

29 augustus 2013

SP samen met PvdA/Groenlinks en fietsersbond in actie

SP Gouda en  SP Zuidplas voeren samen met PvdA/GroenLinks en de fietsersbond uit Moordrecht actie om aandacht te vragen voor de fietsende schooljeugd bij de Julianasluis.

Bij de Julianasluis wordt een tweede sluiskolk aangelegd. Fietsers hebben daar het afgelopen schooljaar al onnodig veel moeten omrijden. Dat is volgens de organisatoren niet alleen vervelend, het is ook veel onveiliger omdat de fietsers op meerdere, onoverzichtelijke, punten de drukke weg over moeten steken. Tot voorkort was er nog wel een snelle route naar het sluiseiland. Vanaf deze zomer is deze ook verdwenen. Een jaar lang moet er daarom nog meer omgereden worden.

De inwoners van Moordrecht vinden dat de Provincie Zuid-Holland veel te weinig rekening houdt met de fietsers. Waar de auto’s gewoon via twee routes door kunnen blijven rijden, wordt de Moordrechtse jeugd via vele kronkels omgeleid. Bij alle kruisingen met de weg moeten zij stoppen voor de auto’s.

Onder het motto “geef fietsers wat vaker voorrang” willen ze zowel bij de automobilisten als bij de Provincie aandacht vragen voor de overlast voor fietsers. Zij vragen om een veiligere en snellere route voor fietsers en willen de automobilisten bewust maken van de overlast, die overstekende fietsers ondervinden, zodat zij wat vaker stoppen om voorrang te verlenen.

Op zaterdagochtend 31 augustus zullen de initiatiefnemers met de fietsers en ouders in gesprek gaan bij winkelcentrum de Smidse in Moordrecht. Op dinsdagochtend 3 september, als de scholen weer gaan beginnen, volgt er een actie bij de sluizen zelf.

SP Gouda steunt deze actie, omdat ook fietsers en scooters uit Gouda te maken hebben met dezelfde problemen maar dan in omgekeerde verkeersrichting.

Zie ook de website van de Provincie Zuid-Holland

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier