h

CYCLUS PAS IN ACTIE TEGEN STANKOVERLAST NA OPTREDEN SP GOUDA

18 september 2013

CYCLUS PAS IN ACTIE TEGEN STANKOVERLAST NA OPTREDEN SP GOUDA

De bewoners rondom het rioolgemaal aan de FW Reitzstraat in Gouda, waarvan het onderhoud door Cyclus wordt verzorgd, hadden al geruime tijd dermate ernstige stankoverlast dat hun gezondheid eronder leed.  De klachten waren hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid en misselijkheid.

Omdat zij zich niet gehoord voelde door Cyclus heeft een van de bewoners  om hulp gevraagd aan de SP Gouda die, vanwege de  gemelde verontrustende concentratie van  waterstofsulfide, onmiddellijk aan de gang is gegaan.  De stof waterstofsulfide is gevaarlijk; in juni 2013 zijn er in Makkinga 3 mensen aan overleden. Naar (niet door Cyclus bevestigde) berichten zijn er concentraties gemeten van 65 ppm, terwijl de toelaatbare grenswaarde op 1,6 ligt!

De SP heeft onder andere  de zaak onder de aandacht gebracht van de Omgevingsdienst Midden Holland. Pas na dit contact is Cyclus in actie gekomen. Er werd  een rooktest uitgevoerd om de luchtdichtheid van het rioolgemaal te testen. De resultaten waren verbijsterend; de rook kwam aan alle kanten, zelfs door het dak, naar buiten.

 Cyclus is hierna de problemen gaan aanpakken; vooralsnog lijkt het erop dat de stankoverlast sterk verminderd is en de leefbaarheid  rondom het rioolgemaal is toegenomen. Tevens heeft de GGD  opeens contact opgenomen met  de klagende bewoner!

Een goede afloop. Toch is het een ernstige zaak dat, pas na het optreden van de SP, de betrokken instanties de klachten van burgers serieus  hebben genomen. Hopelijk  leert men ervan in onze mooie stad!!

Loopt u zelf ook tegen iets aan waarin u niet het gevoel hebt gehoord te worden neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier