h

DE SP SPEELT VOOR SINT EN PIET

19 november 2013

DE SP SPEELT VOOR SINT EN PIET

SP-Gouda houdt op donderdag 28 november op Gouda CS en op vrijdag 29 november bij Winkelcentrum Bloemendaal een Sinterklaasactie. Om onze serieuze boodschap op ludieke wijze kracht bij te zetten, delen we 'nuttige' cadeautjes voor kinderen uit.

Doel van deze Sinterklaasactie is om de mensen te wijzen op de keiharde en weinig menselijke maatregelen in de zorg/huishoudelijke hulp voor mensen met een ziekte of gebrek. Dit als gevolg van het bezuinigingsbeleid  van dit kabinet, waar volgend jaar nog eens 40% bovenop komt!

Hoewel het gemeentebestuur van onze stad Gouda dit heeft ontkend,  is het nog steeds zo dat  bij de zorg voor zieke ouders ook het kind niet gespaard blijft Immers, in de  vastgestelde lijst van normen voor het bepalen van het aantal uren behoefte aan huishoudelijke zorg van een zieke ouder wordt letterlijk geschreven “dat ook kinderen van 5 tot 12 jaar lichte huishoudelijke taken dienen te verrichten”. Dit past in het zorg beleid van dit kabinet  waarin, onder het mom van "de eigen kracht", in een "keukentafelgesprek" alle benodigde huishoudelijke zorg voor een zieke wordt afgewenteld op de partner en de kinderen, de familie, de vrienden, de buren, vrijwilligers. En waarin pas bij gebrek aan al deze vaak al zwaar belaste mensen, de professionele hulp de rij sluit.

Op zich heeft de SP geen enkel bezwaar tegen meehelpende kinderen in de huishouding; dit moet dan echter wel gebeuren in het kader van de opvoeding en niet een aftrekpost zijn  binnen de bezuinigingen!

U bent hier