h

Hou de peuterspeelzaal betaalbaar

12 december 2013

Hou de peuterspeelzaal betaalbaar

Door nieuwe maatregelen van het kabinet dreigen peuterspeelzalen veel duurder en dus voor veel mensen onbetaalbaar te worden. De SP vindt het juist heel belangrijk dat de peuterspeelzaal voor iedereen toegankelijk blijft.

In de afgelopen jaren ging al dertig procent van de peuterspeelzalen dicht. SP-Gouda vindt dit een ernstige zaak. Op de peuterspeelzaal leren kinderen namelijk veel belangrijke dingen, zoals samen in een groep spelen en andere sociale vaardigheden. Hierdoor komen ze beter voorbereid op de basisschool.

Als straks nog meer ouders hun kinderen uit geldgebrek thuis houden, zullen nog veel meer peuterspeelzalen hun deuren moeten sluiten. En dat terwijl de wachtlijsten alleen maar groeien. Zeker nu er door de hoge werkloosheid minder kinderen naar de kinderopvang gaan, is de behoefte aan betaalbare peuterspeelzalen juist extra groot.

Peuterspeelzalen bestaan al sinds 1968. Al 45 jaar zijn de leidsters van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van heel veel kinderen. Het is dus uiterst belangrijk dat deze voorziening voor iedereen toegankelijk én betaalbaar blijft. Kinderen met of zonder (taal-)achterstand, ouders (parttime) werkend of niet werkend: iedereen moet welkom zijn!

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier