h

In gesprek met de wijkagent

20 januari 2014

In gesprek met de wijkagent

SP-Gouda wil graag meer wijkagenten in de buurt. Zij vormen de spil bij de aanpak van overlast en het voorkomen en bestrijden van criminaliteit.  Wat de wijkagent er zelf van vindt, is voor ons erg belangrijk. Daarom gaan we op 24 januari in gesprek.

In de landelijke pers is Gouda genoemd als zeer onveilige stad. Veel burgers van onze mooie stad beleven dat ook zo. Allerlei vormen van overlast, woninginbraken en berovingen op straat komen teveel voor. Dit bevestigt het gevoel van onveiligheid.

Bij de bestrijding van criminaliteit en (gevoelens van) onveiligheid staat voor ons meer politie op straat bovenaan. Camera’s zijn erg duur en vaak ook niet effectief. Zij zorgen vooral voor schijnveiligheid en zijn  niet meer dan een hulpmiddel in de bestrijding van  veiligheidsproblemen.

Wat ons betreft zijn wijkagenten de spil in het voorkomen van criminaliteit en overlast.  Zij moeten dus goed zichtbaar, (klant)vriendelijk en aanspreekbaar zijn. Ook de medewerkers van het Stadstoezicht spelen een belangrijke rol in het voorkomen en signaleren van criminaliteit.

De SP is vooral voor een preventieve aanpak van problemen, overlast en criminaliteit.  Dit betekent dat wij overlast en criminaliteit zo veel mogelijk willen voorkomen. Immers ook hier geldt vaak dat het voorkomen van ernstige problemen niet allen beter maar ook vaak goedkoper is. Daarnaast blijft repressie (aanpakken en straffen) natuurlijk ook noodzakelijk.

Het voorkomen van het afglijden van jongeren in de criminaliteit is voor SP-Gouda een speerpunt. Iedereen spant zich hiervoor in: onderwijs, buurthuizen, politie en ouders. Daarnaast zijn ook (behoud van) goed onderwijs en buurthuizen absoluut onmisbaar bij het (vroegtijdig!) signaleren en bestrijden van problemen. 

De SP maakt zich daarnaast onder meer zorgen over het feit dat het politiebureau van Gouda niet bepaald centraal ligt. Dit maakt aangifte doen soms moeilijk, wat juist niet de bedoeling is! Ook daar willen wij wat aan doen!

 

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier