h

SP-Gouda staat klaar voor de bewoners

31 januari 2014

SP-Gouda staat klaar voor de bewoners

De bewoners van de Symfonielaan zijn tussen november 2013 en januari 2014 geconfronteerd met heftige stankoverlast. Op de hulpvraag van de bewoners heeft SP-Gouda meteen gereageerd.

Joyce Redout, bewoonster, beschrijft de hulp van de SP:

Op het moment dat wij geconfronteerd werden als bewoners van de Symfonielaan met een heftige dieselstank in onze huizen hebben we de woningbouwvereniging ingeschakeld. Na twee dagen was het wel duidelijk dat deze niet zaten te wachten op een probleem en wij hadden het gevoel absoluut niet gehoord te worden.

Het probleem werd niet al te serieus genomen en na een aantal acties van onze kant en het inschakelen van diverse media besloten we als bewoners ook de Goudse politiek eens om hulp te vragen. Dus de telefoon gepakt en de diverse gemeenteraadsleden gebeld. Bij de SP werd er niet alleen geluisterd maar ook direct een SP-er met verstand van zaken ingeschakeld. Jeroen Carol-Visser stond dezelfde avond nog bij ons op de stoep.

Hij luisterde naar ons verhaal, gaf advies en nam contact op met de woningbouw. In onze strijd om ons woongenot weer terug te krijgen konden we steeds bellen met Jeroen. Toen op kerstavond de stank weer extreem hevig was zat Jeroen de hele avond bij ons om met ons te zorgen dat er in ieder geval iets gebeurde vanuit Mozaïek Wonen.

De SP-Gouda was echt aanwezig voor ons, heeft ons geholpen de druk op de betrokken partijen op te voeren. Uiteindelijk is door druk van bewoners en SP er na 2 maanden een tweede informatiebijeenkomst georganiseerd door Mozaïek Wonen. Jeroen Carol-Visser is toen ook meegekomen om ons weer te steunen. Het advies wat daar gegeven werd door de Omgevingsdienst Midden Holland (OMDH) is uiteindelijk via OMDH, Mozaiek Wonen en SP naar de gemeente gegaan. En uiteindelijk is ons woongenot hersteld.

SP-Gouda zorgde dat wij ons niet alleen voelde staan op het moment dat wij weinig gehoor kregen bij de woningbouwvereniging en vanuit de gemeente. 

 

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier