h

Leden stellen verkiezingsprogramma vast

17 januari 2014

Leden stellen verkiezingsprogramma vast

Meer echt betaalbare huurwoningen, meer wijkagenten op straat en stoppen met te veel bureaucratie en dure managers in de zorg. Dat zijn drie belangrijke punten uit het verkiezings-programma dat de leden van SP-Gouda deze week hebben vastgesteld.

Ook de financiële situatie van de gemeente Gouda was een belangrijk gespreksonderwerp tijdens de Algemene Ledenvergadering over het verkiezingsprogramma. Deze vond plaats in de bibliotheek in Bloemendaal, een van de vele voorzieningen die vanwege de bezuinigingen moet sluiten.

Het gebouw staat straks leeg en de bewoners hebben geen bibliotheek/ontmoetingsplek meer. Dat is wederom een verschraling en ook de leegstand is niet goed voor de buurt. Een slechte manier van bezuinigen wat betreft de SP en een kant die we zeker niet op willen!

Verkeerde keuzes
Door verkeerde keuzes die gemeente Goude heeft gemaakt, zoals het aankopen van heel veel grond voor grote luxe woningen waaraan nauwelijks nog behoefte is en andere prestigeprojecten, is de financiële ruimte van de gemeente helaas wel kleiner dan nodig was geweest.

Daar komen nog eens de megabezuinigingen van de huidige regering van PvdA en VVD bovenop. Gemeenten mogen veel nieuwe zorgtaken gaan uitvoeren, maar dan wel voor fors minder geld en met enorm banenverlies. Voor Gouda, waar veel mensen in de zorg werken, is dit extra schrijnend. 

 

Onze sociale alternatieven

'Een gemeente die dienstbaar is aan de bewoners', dat heeft Lenny Roelofs onze lijstrekker  voor ogen als ze denkt aan wat een sterke SP voor Gouda zou opleveren.

In ons verkiezingsprogramma kiezen we onder andere voor:

  • Menselijke waardigheid en kwaliteit zijn leidend in de zorg. Voor cliënten en werknemers.
  • Echte banen voor mensen in de bijstand.
  • Meer betaalbare huurwoningen.
  • Veilige wijken, waarbij de wijkagent een centrale rol  krijgt.
  • Het armoedeplatform wordt uitgebreid naar een  expertise centrum armoedebestrijding.

Lees het hele verkiezingsprogramma:

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier