h

SP-Gouda: cultuur geen overbodige franje!

17 februari 2014

SP-Gouda: cultuur geen overbodige franje!

Kunst en cultuur staan vooraan in de rij bij gemeentelijke bezuinigingen. SP-Gouda koos daarom juist heel bewust voor een verkiezingsaftrap vol muziek, dans, debat en dichtkunst. Een levendige (binnen)stad is immers geen overbodige franje, maar ook economisch belangrijk!

Het nuttige met het aangename verenigen, dat stond centraal op zaterdag 15 februari tijdens de aftrap van de verkiezingscampagne van SP-Gouda. De historische Agnietenkapel (een leegstaand Rijksmonument) was het prachtige podium voor politiek debat en veel geweldige optredens: van tango, tot rock en pop, dichtkunst en het shantykoor West Zuidwest.

SP-lijststrekker Lenny Roelofs: 'Mede door de crisis hebben veel binnensteden het momenteel zwaar. Dat geldt helaas ook voor Gouda. Veel (winkel)panden staan leeg. Als er niets gebeurt, wordt dat de komende jaren nog veel erger. Dat is niet alleen slecht voor de inwoners, maar ook voor het toerisme!

Ook van leegstaande (Rijks)monumenten worden we niet vrolijk. De gemeentelijke panden moeten wat ons betreft meer worden ingezet als expositieruimte. De culturele instellingen zijn de laatste jaren te veel uitgekleed. De bibliotheek heeft bijna de helft van haar budget in moeten leveren en twee wijkbibliotheken zijn gesloten. Op cultuur mag niet verder bezuinigd worden!'.

De SP vindt het jammer dat het beeld over de bezuinigingen dat de inwoners voorgespiegeld wordt, niet helemaal zuiver is. Lenny Roelofs: “Er wordt  bijna gedaan alsof complete culturele kaalslag voor de komende jaren onvermijdelijk is en er geen andere keuze is om te bezuinigen.

En dat terwijl  (college)partijen nog steeds enorme (bouw)projecten op hun verlanglijstje hebben staan, die volgens de SP niet altijd noodzakelijk zijn. Wij investeren liever in het sociaal domein en in de culturele sector, het liefst zo dicht mogelijk bij de bewoners in de wijken zelf!'

 

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier