h

Stop prestigeprojecten. Geef Gouda terug aan Gouwenaren en MKB!

10 maart 2014

Stop prestigeprojecten. Geef Gouda terug aan Gouwenaren en MKB!

Dinsdag 11 maart vanaf 18:00 uur houdt de SP een laser-lichtshow in Gouda-Noord. Op diverse locaties projecteren we onze plannen voor Gouda. Kortgezegd: stoppen met dure megaprojecten en de gemeente weer in dienst stellen van gewone mensen en het MKB!

De afgelopen jaren gaf Gouda € 90 miljoen uit aan grote prestigeprojecten. Daarvan vergokte de gemeente een slordige 18 miljoen belastinggeld aan grondspeculatie. Het nieuwe stadhuis koste alleen al 49,5 miljoen euro. Dat is per inwoner bijna het duurste stadhuis in Nederland.

Daarnaast is er bijna 2 miljoen euro uitgegeven aan de nieuwe bibliotheek en 6 miljoen aan het nieuwe cultuurhuis 'de Garenspinnerij'. Tegelijkertijd moeten de Gouwenaren de broekriem aanhalen, wordt meedoen aan cultuur en sport onbetaalbaar en staan er heel veel panden leeg!

Wat wil de SP?
Lijsttrekker Lenny Roelofs: ‘De SP gaat 100% voor betaalbare voorzieningen, wonen en zorg. Wij schrappen alle dure megaprojecten en investeren in onderhoud, renovatie en kleinschalige nieuwbouw. Dit is veel beter voor gewone burgers én voor onze eigen banenmotor: het Goudse MKB.

Waar denkt Lenny zoal geld te kunnen halen? ‘De Havensluis gaat voorlopig niet door. Dat is absoluut geen nekslag voor het toerisme, maar scheelt wel 10 miljoen. Daar kun je voor bewoners en het MKB veel voor doen. Ook bij de Spoorzone en Westergouwe valt zeker nog te besparen'.

De SP wil de Goudse economie ondersteunen door de OZB voor huurders van bedrijfspanden af te schaffen en het huren van leegstaande winkelpanden aantrekkelijker te maken door de verplichte huurperiode terug te brengen naar 1 jaar.

Verder wil de SP wat sinds de crisis ook veel bedrijven doen: schrappen in de hoogste loonschalen. Minder dure managers bij de gemeente dus. Dit  geldt ook voor gesubsidieerde instellingen. Ook dienstreizen en vergoedingen voor wethouders en raadsleden kunnen best wat minder!'.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier