h

Overbelasting door te zware zorglasten

15 maart 2014

Overbelasting door te zware zorglasten

De zorg was een van de belangrijkste onderwerpen in de gesprekken die we met de bewoners van Gouda voerden vandaag op de verkiezingsmarkt in het centrum. Veel bewoners vrezen dat de zorg nog verder wordt uitgekleed, nu deze in handen komt van de gemeente.

Een bewoner vertelde een indrukwekkend verhaal over haar dochter en schoonzoon in Gouda met een zoon met het syndroom van Down. Het gezin, een werkend stel, is voortdurend overbelast door de zware zorglasten die op hun schouders rusten.

Was er 8 jaar geleden nog 19 uur professionele zorg en ondersteuning per week beschikbaar. Nu is dit teruggebracht tot 2 uur ondersteuning per week. Vanuit het sociale netwerk is er ondersteuning en hulp, maar het is gewoon te weinig.

Geen nee verkopen
SP-Gouda vindt dat de gemeente geen nee mag verkopen aan mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben. Tevens moet het geld voor de zorg alleen besteed worden aan de zorg zelf en niet aan andere gemeentelijke uitgaven.

Het is voor de bewoners belangrijk om snel de juiste zorg en ondersteuning te krijgen. Dat bespaart de gemeente uiteindelijk ook geld doordat mensen, zoals het hierboven beschreven gezin, beter toegerust zijn om de zware opvoedingstaak te volbrengen en niet te bezwijken onder voortdurende overbelasting. Beter voorkomen dan genezen!

Financiele meevaller naar de zorg
De Sp Gouda wil dan ook de huidige financiële meevaller van € 4 miljoen laten toevallen aan een speciale bestemmingsreserve ‘sociaal domein’. Alleen zo weten we zeker dat dit geld alleen aan de zorg uitgegeven mag worden, en niet aan bijvoorbeeld nieuwe wegen, nieuwe grote projecten of de enorme schulden die de gemeente voor eerdere prestigeprojecten is aangegaan.

Bekijk onze foto reportage:

http://on.fb.me/1iP5xWe

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier