h

SP welkom in Gouda-Noord

12 maart 2014

SP welkom in Gouda-Noord

Op dinsdagavond flyerde de SP onder begeleiding van een spetterende lasershow in Gouda-Noord. In de wijk heerst ontevredenheid met het landelijke beleid van de regering, maar ook lokale kwesties hebben zeker de aandacht.

Wat betreft ontevredenheid met het landelijke beleid van PvdA en VVD hoorden we veel verschillende dingen. Zo maakt een bewoner die we spraken zich grote zorgen over de nieuwe Wet op de jeugdzorg. Deze is er volgens haar veel te snel doorgedrukt.

De wet leidt bovendien tot vele ontslagen bij de bureaus Jeugdzorg en kan heel slecht uitpakken voor kwetsbare kinderen en jongeren in onze stad. De SP heeft zich in de Eerste en Tweede Kamer fel tegen deze wetverzet.

Ook wij vinden al jaren dat de  jeugdzorg dichterbij jongeren moet komen, maar niet op deze manier. Dus niet zo snel, niet met zo veel veranderingen tegelijk en niet samen met deze enorme bezuinigingen en alle bijbehorende grote risico's.

Vanwege de miljarden die het kabinet wil bezuinigen op de nieuwe zorgtaken van gemeente (eerst jeugdzorg en daarna waarschijnlijk ook ouderen- en gehandicaptenzorg en ondersteuning van mensen zonder werk) pleit voor SP-Gouda voor een speciale 'Spaarpot voor de zorg'.

Hiermee voorkomen we dat belangrijke zorg straks in de knel komt doordat het geld al is uitgegeven, bijvoorbeeld aan nieuwe wegen of andere grote, dure projecten. Ook extra bezuinigingen en hogere eigen bijdragen kunnen we op deze manier voorkomen.

Veiligheid
In Gouda-Noord is niet iedereen tevreden over de veiligheid. Wat wij hoorden is dat de politie niet altijd optreedt bij meldingen van overlast. Mensen voelen zich hierdoor niet altijd serieus genomen.

Dit probleem is één van de redenen dat de SP pleit voor meer wijkagenten op straat. Dit maakt de band met de buurt beter en intensiever, waardoor klachten sneller worden onderkend en aangepakt.

€ 90 miljoen verspild aan prestigeprojecten
Bewoners waren ook bepaald niet te spreken over 90 miljoen euro die de gemeente afgelopen jaren heeft uitgegeven aan prestigeprojecten, terwijl de lokale lasten hoog zijn en de voorzieningen worden wegbezuinigd of onbetaalbaar dreigen te worden.

Verschillende bewoners zijn ook  boos over de precariobelasting die de gemeente onlangs heeft ingevoerd. Weer tien euro extra betalen, die eigenlijk wordt gebruikt om het stadhuis en de schulden van het grondcasino af te betalen. 

Check onze lasershow op you tube:

http://bit.ly/1gqEfyw

 

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier