h

Artikel 38 vraag Wet Werk en Bijstand

21 april 2014

Artikel 38 vraag Wet Werk en Bijstand

De fractie van de SP Gouda heeft het college van Burgemeester en Wethouders gevraagd om de rechtspraak financieel toegankelijk te houden voor bewoners met een uitkering die te maken krijgen met een beslag op maximaal 10% van de uitkering. 

 Om in beroep te gaan tegen een beslag op de uitkering moet een bewoner 120 € eigen bijdrage betalen. Dit bedrag is gebaseerd op de 10% van de uitkering die gespaard kan worden voor grote uitgaven. Echter op deze 10% is reeds beslag gelegd. Hierdoor is het voor bewoners met een uitkering financieel niet mogelijk om via de rechter in beroep te gaan tegen het beslag. 

Klik op onderstaande link om de Artikel 38 vraag te bekijken:

https://drive.google.com/file/d/0B589cQXZUMvvR0xkaVBBZnlrejg/edit?usp=sharing

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier