h

Onderzoek naar de gevolgen van sluiting Verpleeghuis Julianastaete

30 mei 2014

Onderzoek naar de gevolgen van sluiting Verpleeghuis Julianastaete

In april maakte zorgpartners Midden-Holland bekend dat wegens een enorme toename van de onderhoudskosten het verpleeghuis Julianasteate afgebouwd wordt. De SP Gouda gaat met omwonenden in gesprek over de gevolgen van de sluiting.

De sluiting van het verpleeghuis is helaas onomkeerbaar. Maar de gevolgen van de sluiting voor omwonenden die gebruik maken van de voorzieningen van Julianastate zijn onduidelijk. De SP Gouda gaat daarom op 5 en 6 juni in gesprek met omwonenden die gebruik maken van de voorzieningen van Julianastaete.

De sluiting van verpleeghuis Julianasteate past in de trend van het kabinet om 800 tot 1300 verzorgingshuizen te sluiten. Vanwege bezuinigingen moeten ouderen in verzorgingshuizen gedwongen verhuizen, zoals ook het geval is bij Julianastaete. Of ouderen komen het verzorgingshuis niet meer in terwijl zij de geborgenheid van een verzorgingshuis juist nodig hebben. De SP verzet zich tegen de sluiting van verzorginghuizen in Nederland. Ouderen zullen steeds meer teruggeworpen worden op zichzelf en hun eigen netwerk met alle negatieve gevolgen voor kwetsbare ouderen.

 

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier