h

SP Gouda begint meldpunt zorgklachten

18 juli 2014

SP Gouda begint meldpunt zorgklachten

Per 1 augustus 2014 opent SP afdeling Gouda een meldpunt voor klachten vanuit de zorg. Zorgontvangers, zorgaanbieders en zorgmedewerkers kunnen klachten over de zorg melden. 

De  gevolgen van  het afbraak kabinetsbeleid in de zorg worde steeds harder zichtbaar en voelbaar.

 Door de verhoging van de normen van zorgbehoefte  worden steeds minder mensen in verzorgings- en verpleegtehuizen toegelaten en sluiten daardoor een aantal huizen, ook in Gouda en omgeving. Daarnaast wordt er fors bezuinigd op thuiszorg en andere voorzieningen voor ouderen en gehandicapten, terwijl de uitvoering van velen van deze voorzieningen per 1-1-2015 van het rijk naar de gemeentes wordt overgedragen.

Uit het onderzoek dat de SP onlangs heeft gehouden naar de gevolgen van de voorgenomen sluiting van verpleeghuis Julianastaete voor de omwonende ouderen in de wijk  Korte Akkeren, is al naar voren gekomen dat veel zorggebruikers zich erg ongerust en kwaad maken over de grote onduidelijkheid die er nu nog steeds bestaat over het voortbestaan van voorzieningen waarvan velen  afhankelijk zijn.

Ook is de SP gebleken dat er tussen de gemeente en de zorginstelling nog geen concrete afspraak is gemaakt over de regeling van zaken na 1 januari 2015. Ook bleek dat, wanneer er binnenkort geen duidelijkheid komt veel thuiszorgwerkers ontslagen moeten worden.

De SP is ervan overtuigd dat de problemen rond Julianastaete niet op zichzelf staan. We gaan ervan uit dat er in Gouda  onder de mensen die zorgbehoeftig zijn  of in de zorg werken veel onzekerheid en onrust leeft. Mogelijk hebben  mensen de negatieve gevolgen al ondervonden.

Om goed inzicht te krijgen op concrete problemen en zorgen start de SP een telefonisch meldpunt.

Mensen kunnen telefonisch melden de problemen die men zelf heeft of in de omgeving meemaakt als zorgontvanger of werker in de zorg. Alle klachten zullen gebundeld worden in een zwartboek en zullen de basis vormen voor verdere actie.

Van 1 augustus tot 1 oktober a.s. kunnen mensen bellen;

VAN MAANDAG TOT EN MET VRIJDAG VAN 9.00 UUR TOT 13.00 UUR NAAR MOBIEL TELEFOONNUMMER

06 40280045
of mailen naar: fractiegouda@sp.nl

 

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier