h

SP Meldpunt Zorgklachten – een tussenstand

24 augustus 2014

SP Meldpunt Zorgklachten – een tussenstand

Vanaf 1 augustus is het telefonisch Meldpunt Zorgklachten van de SP actief. Bewoners kunnen dagelijks van 9:00 uur tot 13:00 uur direct contact opnemen met het bestuur van de SP om hun klachten en zorgen voor te leggen.

Sinds 1 augustus zijn er een twintigtal meldingen uit Gouda binnen gekomen. Het gaat hierbij om serieuze meldingen van zowel cliënten als personeel als ook bezorgde bewoners van Gouda. Fractievoorzitter Lenny Roelofs:” Ik ben blij dat nu al zoveel mensen ons meldpunt hebben benaderd en ik wil iedereen oproepen zijn of haar klachten te melden. Het helpt echt om je stem te laten horen! ”. Uit de meldingen zie je dat toch al kwetsbare mensen hard geraakt worden door de bezuinigingen. Er zit wanhoop en boosheid in de verhalen.

De SP Gouda heeft contact gezocht met Zorgbelang Zuid-Holland die zelf ook een meldpunt WMO hebben geopend. Lenny Roelofs “we vinden het belangrijk om de ervaringen met elkaar te delen”. Het liefst trekt de SP met zoveel mogelijk partijen ten strijde voor een zorgzame stad. Binnenkort spreken we met de ABVAKABO-FNV om te horen wat de gevolgen zijn van de bezuinigingen in de zorg voor de zorgmedewerkers.

In oktober worden de klachten anoniem verwerkt in een rapport dat de SP Gouda in de gemeenteraad zal gebruiken om de politiek wakker te schudden over de gevolgen van de bezuinigingen in de zorg.

Bewoners kunnen tot 1 oktober hun zorgklachten melden op

06 40280045 (van maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur – 13:00 uur)

of mailen naar: fractiegouda@sp.nl

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier