h

Fractie SP Gouda doet mee met de Nationale Ouderendag

2 oktober 2014

Fractie SP Gouda doet mee met de Nationale Ouderendag

Ter gelegenheid van de Nationale Ouderendag op 3 oktober worden duizenden wensen van ouderen in vervulling gebracht. De fractie van SP Gouda neemt met veel genoegen deel aan de Nationale Ouderendag.

 

Een wens in vervulling brengen

Burgerraadslid Jeroen Carol-Visser gaat morgen met een ouder echtpaar van 81 jaar en 83  uit Julianastaete op pad. Mevrouw komt al een tijd niet meer buiten, dit omdat haar echtgenoot de zuurstof die zij altijd nodig heeft niet kan vervoeren. Jeroen: “Ze hebben vroeger altijd genoten van de vele vogels in Avifauna. Hun wens is om nog een keer naar Avifauna te gaan, voor mevrouw een hartoperatie (met nodige risico's) volgende week moet ondergaan. Ik zorg er morgen voor dat ze een fantastische dag gaan beleven in Avifauna.“

Fractievoorzitter Lenny Roelofs: “Ik ga morgen met een oude dame uit de Irishof koffie drinken en gebak eten in winkelcentrum Goverwelle. Als het mooi weer is gaan we ook lekker een stukje wandelen. Zij komt eigenlijk nooit meer buiten de deur, behalve als de Irishof iets organiseert."

 

Eenzaamheid

Op dit moment vinden er ook veel activiteiten plaats vanwege de week van de eenzaamheid. De fractie zet zich in tegen de eenzaamheid bij ouderen. Zo heeft de SP onlangs vragen gesteld aan gemeentebestuur over hoe in Gouda de eenzaamheid bij ouderen wordt aangepakt. Vrijdag 3 oktober kan de SP op menselijke manier een steentje bijdragen aan de bestrijding van eenzaamheid door een paar wensen van ouderen in vervulling brengen.

 

Feestelijk uitje

Dat de Nationale Ouderendag samenvalt met het jaarlijkse uitje van de raad is een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De fractie wil zich echter niet de kans laten ontnemen om een bijdrage te leveren aan de Nationale Ouderendag. Jeroen Carol-Visser: “een wens in vervulling brengen kun je maar 1 keer, een feestelijker uitje kan ik mij niet voorstellen. Het uitje met de Raad komt volgend jaar wel weer”.

 

Schriftelijke vragen SP Gouda aan het gemeentebestuur over aanpak eenzaamheid:

http://www.gouda.nl/ris/Raadsinformatie/Map_2/Raadsvragen/Artikel_38_vragen_2014/Artikel_38_vragen_SP_inzake_eenzaamheid_ouderen/Beantwoording_artikel_38_vragen_SP_inzake_eenzaamheid

 

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier