h

SP tevreden met eerste aanpassingen armoedebeleid

4 januari 2015

SP tevreden met eerste aanpassingen armoedebeleid

Onlangs heeft het college een begin gemaakt met de herijking van het Armoedebeleid. Voor de zomer 2015 rondt het college de hele herijking af. 

Lenny Roelofs: " het zijn kleine, belangrijke stappen die nu gezet zijn. Zo is de SP zeer tevreden over het afschaffen van het drempelbedrag bij de Bijzondere Bijstand. Het is goed te zien dat dit SP voorstel (voorjaar 2014) alsnog is opgenomen in het armoedebeleid.De wethouder (R. Tetteroo) heeft dit goed opgepakt. 

Ook is er geen sprake meer van eigen bijdrage voor de Bijzondere Bijstand. Daarmee komt de Bijzondere Bijstand ten goede aan de Goudse inwoners die het het hardst nodig hebben. Wel blijft de SP alert op het feit dat in 2015 alle mogelijk rechthebbenden bereikt kunnen worden voor de Bijzondere Bijstand. "

In de raad zal de SP fractie binnenkort ook aandacht vragen voor bestrijding van armoede onder Goudse kinderen. Het college wil hierover met de raad in gesprek. De SP is in elk geval blij met het feit dat de Stichting Meedoen weer structureel subsidie krijgt. De structurele subsidie voor Stichting Meedoen had de SP fractie reeds bepleit in het debat over het coalitie akkoord.

SP ziet uit naar de tweede fase van de herijking van het Armoedebeleid, mede omdat we bij de wethouder aandacht hebben gevraagd voor de groeiende groep werkende armen in Gouda, die nu buiten allerlei regelingen vallen (18 tot 65 jarigen, zonder ziekte of beperking).

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier