h

SP Gouda in actie `Er is genoeg voor iedereen`

2 februari 2015

SP Gouda in actie `Er is genoeg voor iedereen`

Foto: SP / SP

Op zaterdag 7 febrauri vroeg de SP Gouda met een ludieke actie aandacht voor de toenemende ongelijkheid in Nederland.

De SP vraagt aandacht voor een eerlijkere verdeling van onze rijkdom in Nederland. Dat geldt ook voor Gouda, waar in 2011 4400[1] huishoudens een inkomen hadden tot 120% van het sociaal minimum. Momenteel leven er 1 330 000 Nederlanders van een inkomen onder de lage inkomensgrens. 384 000 kinderen leven onder de armoedegrens. Terwijl de hoogste inkomens er al lange tijd op vooruit gaan, zijn de minst verdienende huishoudens er de afgelopen jaren flink op achteruit gegaan. De kloof tussen arm en rijk wordt dus groter.  De groeiende armoede is slecht voor de ontwikkeling van kinderen en het is slecht voor de (geestelijke) gezondheid. Daar willen we wat aan doen.

Met een kleine extra bijdrage van de meest vermogende Nederlanders lossen we al behoorlijk wat armoede op. Ook wil de SP eerlijk werk voor een eerlijk loon, we accepteren geen werkende armen in Gouda. We willen dat kleine bedrijven minder belasting gaan betalen en dat de multinationals, net als alle andere bedrijven in Nederland netjes hun belasting betalen. 

 

 

 

Foto: SP / SP

 

 

 

[1] Bron: goudabuurtmonitor.nl 

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier