h

Operatie geslaagd, patiënt overleden?

4 juli 2015

Operatie geslaagd, patiënt overleden?

De SP vroeg de gemeente om de resultaten van de tot nu toe gevoerde keukentafelgesprekken voor de WMO.

Keukentafelgesprekken

Als een bewoner een zorgvraag heeft, zoekt de gemeente samen met de bewoner naar de meest passende ondersteuning, dat is de bedoeling van de keukentafelgesprekken. Omdat de gemeente fors op de zorg bezuinigt in Gouda wil de SP weten wat de uitkomsten zijn van deze keukentafelgesprekken.

Bezuiniging voorop

Uit de door de gemeente geleverde cijfers blijkt dat veel meer zorgvragers dan voorheen teruggeworpen worden op hun eigen netwerk of op algemene voorzieningen. Met de bezuinigingsoperatie gaat het dus goed, maar hoe gaat het met de zorgvrager?

Wat wil de SP

Voor de SP staat zeggenschap van de zorgvrager en menselijke waardigheid in de zorg voorop. De SP wil dan ook dat de gemeente de zorgvraag als uitgangspunt neemt en niet het gewenste (want goedkopere) aanbod van de gemeente.  De SP wil weten wat bewoners, die een beroep moeten doen, vinden van de manier waarop het nu gaat. Vervolgvragen aan de wethouder hierover zijn in de maak.

 

Antwoorden op de vragen van de SP over de keukentafelgesprekken

 

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier