h

Motie noodopvang vluchtelingen verworpen

6 november 2015

Motie noodopvang vluchtelingen verworpen

Op woensdag 4 november verzochten de SP, GBG, GroenLinks en PvdD aan het college om een onderzoek naar kleinschalige noodopvang van vluchtelingen in Gouda.

 

De SP wil niet dat er afgewacht wordt op een oproep vanuit het COA of de provincie voor meer noodopvang. Het is verstandig om nu voorbereidingen te treffen voor de benodigde noodopvang voor de groeiende groep vluchtelingen. Daarbij vindt de SP het belangrijk dat gemeenten onderling solidair zijn in het bieden van noodopvang. Alleen een gezamenlijke inspanning van alle gemeenten in Nederland maakt een humane eerste opvang van vluchtelingen houdbaar.

 

De SP roept het college ook op om te investeren in sociale huisvesting en de zorg. Op deze zaken is de afgelopen jaren onverantwoordelijk veel bezuinigd. Nu Nederland geconfronteerd wordt een vluchtelingenstroom ten gevolge van oorlog en terreur aan de grenzen van Europa komen de sociale voorzieningen voor bewoners nog meer onder druk te staan.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier