h

Jongeren in Gouda willen een buurthuis

28 december 2015

Jongeren in Gouda willen een buurthuis

Foto: SP

Steeds meer jongeren blijven niet meer stilzitten, maar komen in actie om hun omgeving socialer te maken. Zo ook in Gouda, waar een frisse nieuwe ROOD-groep is opgestaan. Wij spraken met kersverse contactpersoon Lennart van Wijk (24) over het geheim van het opzetten van een ROOD-groep en de plannen in Gouda.

Gefeliciteerd met jullie nieuwe groep! Hoe start je een nieuwe ROOD-groep?

"We zijn in Gouda aan de slag gegaan met een paar gemotiveerde jonge mensen die ervoor willen gaan om de stad een een betere plek te maken voor jongeren. Dus gingen we naar de jongeren toe om met hen te praten en samen wat aan hun problemen te doen! We hebben al veel toffe acties gedaan en zijn zo gaandeweg een echte ROOD-groep geworden."
 

Jullie zijn aan het actievoeren voor een buurthuis. Wat is er aan de hand?

"We starten samen met andere vrijwilligers een buurthuis voor jongeren van 12 tot en met 18 op de vrijdagavond. Gewoon een plek waar jongeren kunnen hangen, voor een paar cent een glaasje fris kunnen drinken en muziek kunnen luisteren. Er is een groeiend probleem van hangjongeren in Gouda, want er is veel te weinig te doen voor deze groep. Ze mogen nog niet drinken en uitgaan en ieder weekend thuiszitten is natuurlijk ook onwenselijk. In plaats van de politie op de overlast op straat af te sturen, besloten we samen te werken om zelf een plek te maken waar deze jongeren wel terecht kunnen. Toen ontstond het idee om een eigen buurthuis op te zetten. De gemeente heeft alle buurthuizen wegbezuinigd. Dus dan bieden we ze toch zelf een plek waar ze wel welkom zijn?"

 

Wat staat Gouda nog meer te wachten?

"Ontzettend veel! Er zijn namelijk tal van problemen voor jongeren in Gouda, dus we gaan gestaag door. De dramatische woningnood wordt het volgende onderwerp waarop we actie gaan voeren met jongeren. Als het aan ons ligt, zit er een heel ROOD 2016 aan te komen voor Gouda!"

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier