h

SP roept Gouda op tot garantie op werk voor werknemers Cyclus

8 december 2015

SP roept Gouda op tot garantie op werk voor werknemers Cyclus

De gemeente Gouda heeft het contract met Cyclus beëindigd voor de activiteiten Beheer Openbare Ruimte, dit betreft het schoon en aantrekkelijk houden van de stad. Dit betekent dat 112 mensen bij cyclus ontslagen zal worden.

 

Zorgplicht

De SP vindt dat Gouda als enige afnemer van de activiteiten “Beheer Openbare Ruimte” van Cyclus , een zorgplicht heeft voor de 112 FTE personeel dat ontslag tegemoet kan zien, temeer omdat een groot deel van deze werknemers eerder in dienst was van de gemeente Gouda. Echter, de gemeente heeft zich uitsluitend verbonden aan een “inspanningsverplichting” om mensen aan het werk te helpen. Dit is voor de SP volstrekt ontoelaatbaar.

 

Motie SP: Baan garantie voor werknemers Cyclus

Het werk aan het beheer van de openbare ruimte blijft nodig. Immers we willen allemaal genieten van een schone, aantrekkelijke en goed onderhouden stad. Daarbij vindt de SP dat de gemeente alles op alles moet zetten om alle werknemers van cyclus, die nu op de nominatie staan om ontslagen te worden,  aan werk te helpen bij een nieuwe uitvoerder.

De SP bracht op 9 december een motie in stemming waarin de gemeenteraad wordt opgeroepen om  voor het met ontslag bedreigde personeel “het mens volgt werk” principe toe te passen. Dat betekent dat werknemers of door de gemeente Gouda in dienst genomen worden of het werk kunnen gaan doen bij andere bedrijven die de werkzaamheden gaan uitvoeren. Helaas kreeg de motie onvoldoende steun in de gemeenteraad.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier