h

ZEER VERONTRUSTENDE KLACHTEN OVER GGZ KINDEREN EN JEUGD RIVIERDUINEN

3 februari 2016

ZEER VERONTRUSTENDE KLACHTEN OVER GGZ KINDEREN EN JEUGD RIVIERDUINEN

In de afgelopen maand hebben zich  bij het Zorgmeldpunt van de SP Gouda opvallend veel jeugdige cliënten van GGZ Rivierduinen en ouders gemeld. Hun verhalen logen er niet om.
Het gaat om jeugdigen met psychische problemen als depressie, angststoornissen en autisme. Onverwacht zijn zij geconfronteerd met het vertrek van hun behandelaar wegens ontslag of overplaatsing, zonder dat duidelijk is of en wanneer er een  vervanger komt.

De impact hiervan is groot.  Het gaat met alle melders slechter.  Door het afbreken van de behandeling, de ontstane onzekerheid, de zeer lange wachttijd voor een specifieke therapie en het tekort aan crisisbedden is er sprake van toenemende suïcide-neigingen, verwaarlozing en zelfbeschadiging met ziekenhuis opnames tot gevolg. Ook de spanningen in de gezinnen zijn toegenomen.

De SP vindt de situatie van de  jeugdigen onacceptabel. Temeer omdat het om een zeer kwetsbare groep gaat.  Zij stelde begin januari al schriftelijke vragen aan de Wethouder. Dit naar aanleiding van een eerder signaal. Lenny Roelofs “Stel je eens voor dat je een ernstige lichamelijke ziekte hebt en dat je noodzakelijke behandeling wordt gestopt omdat je arts/specialist vertrokken is. Dat is toch onvoorstelbaar” Daarnaast  stelt Roelofs “Het is de hoogste tijd dat de Wethouder en Rivierduinen hun verantwoordelijkheid nemen om de continuïteit en de kwaliteit van de zorg voor deze groep jeugdigen te garanderen.  Wij vinden het van groot belang dat gespecialiseerde GGZ voor kinderen en jeugdigen in Gouda behouden blijft”.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier