h

1 zwembad is te weinig

24 maart 2016

1 zwembad is te weinig

Foto: SP

Inwoners van Gouda kunnen tot en met 28 maart geen gebruik maken van het Groenhovenbad, het enige zwembad dat Gouda nog telt. Het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) Waterpolo neemt de capaciteit van het zwembad 11 dagen volledig in beslag. Alle zwemlessen, recreatiezwemmen, watergymnastiek en reguliere zwemsport activiteiten zijn daarom afgelast.

Verschillende gebruikers van het Groenhovenbad meldden de SP dat zij onaangenaam verrast waren door de sluiting van het zwembad de komende week. Veel mensen hebben de afgelasting van hun zwemactiviteiten uit de media moeten vernemen, ondanks dat Sportpunt Gouda flyers in het zwembad had liggen. Sportpunt Gouda is weliswaar vrij om naar eigen inzicht wijzigingen aan te brengen in de openingstijden van het zwembad  voor activiteiten die niet onder de Dienstverleningsovereenkomst (DVO) met de gemeente vallen(het OKT  valt niet onder de DVO), maar de SP vindt dat in dit geval het belang van het evenement te zwaar drukt op de belangen van de individuele burgers die nu niet kunnen zwemmen in ons enige zwembad in Gouda.

De situatie maakt volgens de SP duidelijk dat 1 zwembad - met daarbij een zwaarwegende topsportfunctie voor waterpolo -  voor Gouda echt te weinig is. De sluiting van  de buurtzwembaden is een foute keuze geweest. Nu worden daar door de gebruikers van het Groenhovenbad de wrange vruchten van geplukt tijdens het OKT. Zo kan men deze week niet zwemmen voor 55+ ers, reuma oefentherapie valt af en zwemles ook.  

De SP zal op 25 maart a.s. om 17:30 uur samen met een aantal Goudse zwemliefhebbers voor het Groenhovenbad op een ludieke manier duidelijk maken dat de inwoners van Gouda hun enige zwembad niet kunnen missen en om onze Nederlandse waterpolodames succes te wensen tegen Nieuw-Zeeland.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier