h

Start campagne SP in Gouda "3x nee tegen associatie verdrag EU en Oekraine"

27 maart 2016

Start campagne SP in Gouda "3x nee tegen associatie verdrag EU en Oekraine"

Foto: SP

De SP Gouda had samen met D66 Gouda alles klaar staan om op 29 maart in Gouda een spetterend debat te organiseren met uitgesproken voor- en tegenstanders van het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Vanuit de SP was  Europarlementariër Dennis de Jong bereid gevonden om naar Gouda te komen. Helaas lukte het de landelijke D66 niet om een gelijkwaardige kandidaat te vinden die bereid was om in Gouda in debat te gaan met de SP.  

 

Buurten 

De SP gaat op dinsdag 29 maart in Gouda-Bloemendaal zelf met bewoners in gesprek te gaan over het belang van het referendum van 6 april. De partij gaat dan van deur tot deur om mensen te stimuleren om op 6 april hun stem te laten horen. Het raadgevend referendum over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne is een unieke kans voor Nederlanders om zich uit te spreken over een internationaal belangrijk onderwerp. De meerderheid van de Tweede Kamer heeft al aangegeven de uitslag van het referendum te willen volgen. De uitslag van het referendum heeft dus zeker invloed. Daarvoor is het wel belangrijk dat er genoeg mensen hun stem laten horen.

 

Flyer-acties Gouda en Schoonhoven

Ook op 1 april en 5 april flyert de SP in respectievelijk Schoonhoven en op de stations Gouda en Gouda Goverwelle. Op zaterdag 2 april is de SP aanwezig in het centrum van Gouda.

 

3x nee tegen associatie verdrag EU en Oekraine

De SP zegt om 3 redenen NEE tegen het associatie verdrag met Oekraïne. Het verdrag is niet goed voor Nederland, niet goed voor de Oekraïne en niet goed voor Europa. Het verdrag zet de deur naar lidmaatschap van de EU voor Oekraïne open, het versterkt de verdeling van dat land en het zuigt Nederland mee in een mogelijk internationaal conflict over Oekraïne.

 

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier