h

SP en Christen Unie stellen vragen over jeugdloon-vrije gemeente

13 april 2016

SP en Christen Unie stellen vragen over jeugdloon-vrije gemeente

Foto: SP

3 februari diende de SP een motie in voor een jeugdloonvrije gemeente. De motie riep het college op jongeren vanaf 18 jaar in dienst van de gemeente ten minste  het wettelijk minimum loon te betalen. Voorts riep de motie ertoe op om bij het afsluiten van contracten met derden eveneens toepassing van het wettelijk minimum loon af te dwingen ten aanzien van 18 plussers.

Er was steun bij verschilllende partijen voor een jeugdloonvrije gemeente, maar dat leverde geen meerderheid op. Samen met CU zijn vervolgvragen gesteld. Naar aanleiding van de antwoorden daarop zal waarschijnlijk in mei een nieuwe motie ingediend worden die op bredere steun kan rekenen.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier