h

SP in Gouda de straat op voor het Nationaal ZorgFonds

4 september 2016

SP in Gouda de straat op voor het Nationaal ZorgFonds

Foto: SP

De SP gaat op 10 september in Gouda de straat op voor het Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico. In Nederland moet je kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt. Zo simpel is het. Nu al hebben 107 000 mensen hun steun gegeven aan dit initiatief van de SP, waaronder Omroep Max, KBO Brabant, 50-plus en het Ouderen-netwerk van de PvdA.

Zaterdag 10 september tussen 12:00 uur en 15:00 uur staat de SP achter de Waag in het centrum van Gouda. Met muziek, spel, ijs en een eigen hoSPitaal. De SP wil dan zoveel mogelijk mensen vragen om het Nationaal ZorgFonds te steunen. Want als genoeg mensen het plan steunen dan kan de politiek er niet meer omheen.

Waarom een Nationaal ZorgFonds

Er staat een boete van € 385,- op ziek zijn: het eigen risico. De zorg is veel te bureaucratisch. En aan de marketing van zorgverzekeraars en het jaarlijkse overstapcircus worden miljarden verspild. De kwaliteit gaat omlaag, de kosten omhoog. Dat moet anders. Wij zeggen: schaf de zorgverzekeraars af en zet één Nationaal ZorgFonds op. Zonder onnodige bureaucratie en geldverslindende concurrentie. En zonder eigen risico.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier