h

Tropisch warm – buitenbad Groenhovenbad dicht in Gouda

13 september 2016

Tropisch warm – buitenbad Groenhovenbad dicht in Gouda

Foto: SP

Met verbazing heeft de SP kennis genomen van het feit dat, ondanks het aanhoudende warme weer, het buitenbad van het Groenhovenbad gesloten is. Zwemliefhebbers moeten uitwijken naar Reeuwijk, Haastrecht of Alphen aan den Rijn, waar de zwembaden deze week gewoon nog wel open zijn. Aanstaande woensdag om 14:00 uur zal de SP bij het Groenhovenbad de mening van de bezoekers peilen en een protestbrief aanbieden aan de directie van het zwembad.

De fractie van de SP heeft vragen gesteld aan het college over de sluiting van het buitenzwembad. De SP wil weten waarom het buitenbad niet gewoon open kan blijven zoals in een aantal omringende gemeenten wel het geval is. Het enige buitenzwembad van Gouda, met een groot stedelijk verzorgingsgebied, behoort optimaal beschikbaar te zijn voor de inwoners. Dus ook bij warm weer buiten het reguliere seizoen haar deuren te kunnen openen, aldus de SP. Temeer omdat de gemeente volgens haar eigen beleidsstukken zorgdraagt voor de vergroting van de sportdeelname onder alle lagen van de bevolking en tevens zorgdraagt voor een laagdrempelige toegang tot sportactiviteiten. Daar past deze vroegtijdige sluiting van het enige buitenzwembad van Gouda volstrekt niet bij.

U bent hier