h

SP succesvol in Goudse gemeenteraad in strijd tegen olie- en gaswinning Groene Hart

20 mei 2017

SP succesvol in Goudse gemeenteraad in strijd tegen olie- en gaswinning Groene Hart

Foto: SP

Na luid protest van de SP op straat, op social media en in de gemeenteraad is Gouda wakker geschud; Gouda wil geen olie- en gaswinning in het Groene Hart.

De Goudse SP startte in januari in Gouda een campagne om de  plannen van het Canadese bedrijf Vermilion Energy om naar olie en gas te boren in het Groene Hart een halt toe te roepen. Olie- en gaswinning zijn een serieuze bedreiging voor de leefbaarheid van het hele Groene Hart, inclusief Gouda. Een motie van die strekking van de SP kreeg in april nog geen meerderheid in de Goudse gemeenteraad.

17 mei heeft de Goudse gemeenteraad zich gelukkig wel unaniem uitgesproken, tegen gas- en oliewinning in het Groene Hart. Gouda heeft zich “gas en olie-winningsvrij” verklaard.

Hiermee wordt Vermilion Energy nogmaals duidelijk gemaakt dat er onder de bevolking van het Groene Hart totaal geen draagvlak is voor exploitatie van natuurlijke grondstoffen uit de ondergrond van het Groene Hart en dat onze regio zich richt op de toekomst; de overgang naar duurzame energieopwekking.

Zaterdag 13 mei haalde de SP in Gouda handtekeningen op tegen de voorgenomen gaswinning in het Papekopveld, gelegen op 9 kilometer afstand van Gouda.

De strijd van de SP tegen de olie- en gaswinning plannen gaat onverminderd door en gaat de maatschappelijke en politieke druk op de Staat en Vermilion Energy verder opvoeren door meer handtekening te verzamelen voor de petitie “laat het groene hart niet barsten” . Alle hulp is hierbij welkom!

Deze petitie is digitaal te tekenen op:

https://petities.nl/petitions/laat-het-groene-hart-niet-barsten?locale=nl

Op verzoek kan Rolf Bruijn persoonlijk langs komen bij mensen die de papieren petities graag willen tekenen.

Reactie toevoegen

U bent hier