h

12 augustus actie voor schoon drinkwater

25 juli 2017

12 augustus actie voor schoon drinkwater

Foto: SP

SP en PvdD houden op 12 augustus a.s. een actie omtrent de giflozingen in drinkwaterwinningsgebieden door het bedrijf Chemours (ex Dupont).

De actie vindt plaats op de Kleiweg in Gouda. Er zal informatie worden verstrekt en een petitie worden gehouden om Chemours te laten stoppen met de giflozingen en adequate regelgevingen van de Tweede Kamer af te dwingen.

De lozingen van Chemours bevatten GenX, dat mogelijk kan leiden tot kanker, nierfalen, leverproblemen en vruchtbaarheids problemen.

Oasen, een drinkwatervoorzieningsbedrijf, wil Chemours voor de rechter slepen. Volgens dezelfde Oasen is het drinkwater in Gouda niet aangetast. Eerdere onderzoeken van het AD wezen echter uit dat er wel GenX aanwezig is in het Goudse water. De GenX in het Goudse drinkwater is volgens Oasen niet afkomstig uit de Chemours fabriek.

Met grote mate van waarschijnlijkheid wordt de Flora en de Fauna in de omgeving van de lozingen aangetast. Mensen in de regio worden aangeraden geen groente uit eigen tuin te consumeren.

Voor meer informatie: Carolien 06-87442078

Van 12.00 uur tot 15.00 uur staan wij op onze inmiddels gebruikelijke plek op de Kleiweg met informatie flyers en handtekeninglijsten.

U kunt actief aan deze actie deelnemen, of uw handtekening komen zetten.

Voor meer informatie kunt u bellen met Carolien: 06-87442078

Reactie toevoegen

U bent hier