h

Laat racisme en fascisme niet plakken in Gouda

2 juli 2017

Laat racisme en fascisme niet plakken in Gouda

Foto: SP

Gouda hangt vol met racistische en fascistische stickers. Vooral prullenbakken en lantarenpalen zijn beplakt. De SP besloot hieraan wat te doen. Op zaterdag 1 juli ging een schoonmaakploeg van de SP, voorzien van plantenspuit en plamuurmes, aan het werk. In het centrum en in Korte Akkeren werden talloze stickers verwijderd.

Het gaat hier om stickers met uitgesproken racistische en/of fascistische uitingen. De stickers bevatten onder andere symbolen uit de nazi-tijd en andere racistische tekens. Daarnaast zijn er stickers te vinden met teksten tegen vluchtelingen, asielzoekers, moslims en stickers die homohaat propageren. De zwaartepunten van deze haat-stickers liggen in het centrum van Gouda, Korte Akkeren, winkelcentrum Bloemendaal en Gouderak.

De stickers zijn goed te verwijderen met huis, tuin en keuken hulpmiddelen. Met een plantenspuit met een scheutje azijn en een beitel om de hoekjes los te maken, is een sticker binnen een mum van tijd verwijderd.

U bent hier