h

Onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

18 november 2017

Onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

Foto: SP

De leden van de SP Gouda kozen donderdag 16 november de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. “We zijn trots op onze lijst, we kiezen met deze kandidaten nadrukkelijk voor continuïteit, verjonging en vernieuwing.”, vertelt Boris Stil, voorzitter van de SP Gouda. De SP gaat met deze mensen met veel energie en vertrouwen op weg naar de verkiezingen in maart 2018.

Lenny Roelofs is opnieuw verkozen tot lijsttrekker. Sinds 2014 is ze fractievoorzitter van de SP in de Goudse gemeenteraad. Lenny werkt op het ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag als financieel adviseur. Ze houdt zich daar onder meer bezig met de bestrijding van woninginbraken, straatroof, geweld in het openbaar vervoer en de aanpak van kindermishandeling. Contact met de Gouwenaren staat bij Lenny voorop. Ze onderzoekt wat er speelt in de wijken en wil samen optrekken voor echte verbetering!

Op nummer 2 staat Rolf Bruijn (34 jaar), hij is opgeleid als geoloog/onderzoeker en werkt voor een ICT adviesbureau. Vorig jaar startte hij een groot SP-onderzoek naar de verkeersveiligheid in de Goudse (woon-)wijken. Foor Broer (26 jaar) staat op nummer 3. Naast zijn studie geschiedenis werkt Foor als beveiliger en eerder ook als vuilnisman. Foor zet zich iedere dag actief in voor een betere wereld. Lennart van Wijk (25 jaar), nummer 4, volgt een opleiding tot leerkracht basisonderwijs. Sinds 2015 is hij actief SP’er. Hij voerde actie voor betere jongerenhuisvesting, voor verhoging van het minimumjeugdloon en tegen flexwerk en oorlogsgeweld. Op nummer 5 staat Jeroen van Walstijn (42 jaar). Jeroen is actief in het nieuwe bewonersplatform van zijn wijk Gouda Noord en voert actie voor schoon drinkwater, voor behoud van het mooie Groene Hart en voor lagere huren.

Hans van Dijk, die zich sinds 2014 met veel toewijding en deskundigheid als raadslid van de SP inzet, is lijstduwer.


1. Lenny Roelofs

Foto: SP

Lijsttrekker Lenny Roelofs (48) woont al 20 jaar in Gouda Goverwelle. Sinds 2014 is ze fractievoorzitter van de SP in de Goudse gemeenteraad. Lenny werkt op het ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag als financieel adviseur. Ze houdt zich onder meer bezig met de bestrijding van woninginbraken, straatroof, geweld in het openbaar vervoer en de aanpak van kindermishandeling. Contact met de Gouwenaren staat bij Lenny voorop. Ze onderzoekt wat er speelt in de wijken en wil samen optrekken voor echte verbetering!


2. Rolf Bruijn

Rolf (34) komt uit Haarlem en is sinds 2015 trotse inwoner van Gouda (Korte Akkeren). Rolf is opgeleid als geoloog/onderzoeker en werkt voor een een ict adviesbureau. Vorig jaar startte hij een groot SP-onderzoek naar de verkeersveiligheid in de Goudse (woon-)wijken. Als mede-organisator van de acties tegen gaswinning strijdt hij tegen versnelde bodemdaling en milieuvervuiling in het Groene Hart. Ook in de raad wil Rolf aan de slag met verkeer en veiligheid, energie en duurzaamheid, natuur en milieu en sport en recreatie.


3. Foor Broer

Foor (26) groeide op in Moordrecht en woont nu al jaren in Gouda centrum. Naast zijn studie geschiedenis werkt hij als beveiliger en eerder ook als vuilnisman. Foor zet zich iedere dag actief in voor een betere wereld. Die komt er namelijk niet vanzelf. Als vrijwilliger hielp hij bij de bouw van scholen in Afrika. Tegenwoordig strijdt Foor voor het milieu, de rechten van jongeren en huurders, tegen woningnood en tegen racisme. Ook in de raad wil hij hier vol voor gaan. Foor: “Ik ben niet altijd even subtiel, maar wat ik zeg komt wel recht uit het hart!”


4. Lennart van Wijk

Lennart (25) verhuisde op zijn zestiende van Moordrecht naar Gouda. Hij woont met veel plezier in het groene Weidebloemkwartier. Hij werkte eerder als magazijnmedewerker en doet nu de opleiding voor leerkracht basisonderwijs. In 2016 hielp hij als vrijwilliger met de bouw van een weeshuis in Tanzania. Sinds 2015 is hij actief SP’er. Hij voerde actie voor betere jongerenhuisvesting, voor verhoging van het minimumjeugdloon en tegen flexwerk en oorlogsgeweld. Ook in de raad wil Lennart zich hard maken voor de Goudse jeugd en jongeren.


5. Jeroen van Walstijn

Jeroen (42) woont in Gouda-Noord. Hij is actief in het nieuwe bewonersplatform van de wijk en voert actie voor schoon drinkwater, voor behoud van het mooie Groene Hart en voor lagere huren. Ander speerpunt van Jeroen is veel betere hulp bij armoede en schulden. Mensen komen steeds vaker buiten hun schuld in de problemen. De huren, de zorgpremie, eigen bijdragen etc. stijgen al jaren, terwijl veel lonen en uitkeringen achterblijven. Een ‘gat in de hand’ is vaak niet het probleem, dus ‘eigen schuld dikke bult’ ook niet de oplossing!

6. Hans Slooter

7. Hanny van Ede-Pas

8. Christoph Vogel

9. Stijn Dekker

10. David Leefsma

11. Boris Stil

12. Carolien Tuythof

13. Hans van Dijk

Reactie toevoegen

U bent hier