h

SP wil dat gemeente doorpakt na nieuw ongeluk Goudkade

12 maart 2018

SP wil dat gemeente doorpakt na nieuw ongeluk Goudkade

Foto: SP

De SP heeft de wethouder gevraagd nu echt vaart te zetten achter de aanpak van het kruispunt Koningin Wilhelmina weg – Goudkade. Aanleiding is een nieuw ongeluk met een motorrijder op 9 maart. In november vond ook al een aanrijding met een fietser plaats.

De SP ging in juni 2017 in gesprek met de omwonenden in de Vogelbuurt. Aanleiding was de uitkomsten van het onderzoek dat de SP deed naar de verkeersveiligheid in Gouda. Hieruit bleek dat de kruising Koningin Wilhelminaweg - Goudkade door de meeste inwoners als gevaarlijke verkeerssituatie benoemd werd.

Oktober 2017 namen bewoners van de Vogelbuurt wethouder Niezen mee  langs de vele onveilige verkeerssituaties in hun wijk en maakten duidelijk welke oplossingen zij voor ogen zien.

De gemeente heeft toegezegd actief met de bewoners van de Vogelbuurt te willen samenwerken om het kruispunt en de andere onveilige verkeerssituaties in de Vogelbuurt aan te pakken. Tot op heden wachten de bewoners op actie van de gemeente.

Dossier verkeersveiligheid

Reactie toevoegen

U bent hier