h

Racisme en homohaat blijven niet plakken

5 juni 2018

Racisme en homohaat blijven niet plakken

De SP neemt het initiatief om op zaterdag 16 juni een schoonmaakactie te houden in Gouda. De stad hangt vol met stickers waarop symbolen van racisme, homohaat en openlijk fascistische propaganda staan. Dit zijn bijvoorbeeld "white power" tekens, nazistische symbolen, plaatjes en boodschappen met rassenhaat en vreemdenhaat, of anti-homo boodschappen.

Aangezien we 23 juni in Gouda Roze Zaterdag vieren, willen wij Gouda van haar beste kant laten zien. We nodigen alle Gouwenaren die niet geloven in haat en intolerantie die dag samen met ons de stad schoon te maken.

Wie mee wil doen kan zich zaterdag 16 juni om 10.00 verzamelen voor het oude stadhuis op de Markt. Neem zelf indien mogelijk plamuurmessen, schuursponzen en stickerverwijderaar  mee. Van daar uit zullen we ons door de stad verspreiden en laten zien dat dergelijke haat geen plek heeft in Gouda!

U bent hier