h

SP opent meldpunt WMO hulpmiddelen

9 juni 2018

SP opent meldpunt WMO hulpmiddelen

Foto: SP

Gouda houdt geld over dat bedoeld is voor hulpmiddelen voor bewoners vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. In 2017 betrof het een bedrag van 391 000 €. Tegelijkertijd krijgt de SP meldingen dat aanvragen voor de WMO hulpmiddelen afgewezen worden om redenen die de aanvragers niet begrijpen en/of zeer onterecht vinden.

Reden voor de SP om een meldpunt te openen waar bewoners hun ervaringen met afgewezen WMO aanvragen voor hulpmiddelen kunnen delen. De SP zal deze ervaringen gebruiken om politieke druk uit te oefenen om het geld wat bestemd is voor ondersteuning en/of hulpmiddelen ook echt daarvoor te gebruiken.

Het gaat om hulpmiddelen die bewoners helpen om zo zelfstandig mogelijk te blijven wonen en het mogelijk maken om actief mee te doen in de samenleving zoals een scootmobiel, rollator, alarmering, een traplift of een woningaanpassing.

Via onderstaande link kunt u een melding doen:

Meldpunt WMO hulpmiddelen

 

U bent hier