h

SP onderzoekt bejegening bewoners door gemeente Gouda

11 november 2018

SP onderzoekt bejegening bewoners door gemeente Gouda

Foto: SP

De SP doet onderzoek naar de bejegening van de gemeente naar bewoners die een beroep doen op de gemeentelijke dienstverlening.

Regelmatig bereiken ons klachten over de dienstverlening door de gemeente Gouda. Vaak gaan die klachten over de bejegening. Bewoners voelen zich niet goed geholpen. Dat kan omdat iemand een verkeerde toon aanslaat, intimiderend overkomt, beledigt, arrogant is, formalistisch is, de stem verheft, of niet of te laat reageert op verzoeken of iemand te lang laat wachten.

Bewoners die niet zo mondig zijn of door (financiële) problemen door de bomen het bos niet meer zien kunnen het opgeven als ze tegen problemen in de bejegening aanlopen. Terwijl zij de dienstverlening van de gemeente hard nodig hebben.

Vanaf woensdag 14 november zal de SP een aantal dagdelen bij het stadhuis bewoners enquêteren. Daarnaast kunnen bewoners het onderzoek ook via de website van de SP in Gouda invullen.

De enquête is uiteraard volledig anoniem. Met de uitslag van de enquête zal de SP voorstellen doen hoe de bejegening verbeterd kan worden.

Ga naar het onderzoek.

Reacties

Bij MOG staan al mijn meldingen uitgebreid met foto’s en brede uitleg. Als ik al deze verhalen op de mail zou moeten zetten ben ik nogal even bezig. In mijn tweet heb ik mijn ervaring van de problemen genoemd. Veel incompetente medewerkers die het systeem niet kennen en daarmee de klachten niet naar behoren afhandelen.

Reactie toevoegen

U bent hier