h

10 mei presentatie zwartboek bejegening gemeente Gouda – van ontmoediging naar aanmoediging.

30 april 2019

10 mei presentatie zwartboek bejegening gemeente Gouda – van ontmoediging naar aanmoediging.

Foto: SP

Op 10 mei om 14:30 uur overhandigd de Goudse SP haar onderzoek naar de bejegening van bewoners die een beroep doen op de gemeentelijke dienstverlening aan wethouder Michiel Bunnik, onder andere verantwoordelijk voor het personeel en de bedrijfsvoering van de gemeente Gouda.

Aanleiding voor het onderzoek zijn de klachten over de dienstverlening door de gemeente Gouda, die ons regelmatig bereiken. Vaak gaan die klachten over de bejegening. Bewoners voelen zich niet goed geholpen. Dat kan omdat iemand een verkeerde toon aanslaat, intimiderend overkomt, beledigt, arrogant is, formalistisch is, de stem verheft, of niet of te laat reageert op verzoeken of iemand te lang laat wachten. Bewoners die niet zo mondig zijn of door (financiële) problemen de bomen het bos niet meer zien kunnen het opgeven als ze tegen problemen in de bejegening aanlopen.

Het onderzoek, uitgevoerd door de lokale Goudse SP afdeling, laat zien dat 64% van de 284 deelnemers aan het onderzoek, negatief is over de bejegening door de gemeente Gouda. Tijdens de presentatie van het zwartboek worden de resultaten, conclusies en aanbevelingen toegelicht, zal de wethouder een reactie geven en is er ruimte voor vragen en discussie.

10 mei 14:30 uur Huis van de stad, Burgemeester Jamesplein 1, 2803 PG Gouda.

Reacties

Geacht team SP,
Ik vul ook aan.5 juli 2018 heeft de gemeente mij een belofte gedaan nu 3 mei 2019 ik heb nog niets.N vele malen gebeld te hebben zeiden ze we hebben betaald er is niets betaald.weken geleden vroeg ik zend u mij bewijs van betaling aub nog geen antwoord op.Een andere aanvraag 3 de week januari 2019 loopt nog.Ik moest tekenen omdat ze niet binnen de tijd een antwoord hebben ivm boete.Ik zei dit doe ik niet teken nu dan mijn eigen vonnis want ik zou anders geen verlening PGB krijgen!Waarschijnlijk is het half juni nu rond!Te gek voor woorden id intimidatie van alle kanten.Ik praat over WMO afdeling en nog een persoon zal even geen namen noemen.Lang verhaal kort gemaakt.Succes!misschien kom ik wel naar het overleg huis v d Stad!

Geacht team,
Bij Veiligheid en wijken zit ook een ambtenaar die dit gedrag vertoont.

Reactie toevoegen

U bent hier