h

politiek cafe SP zwemvaardigheid en zwemveiligheid

13 oktober 2019

politiek cafe SP zwemvaardigheid en zwemveiligheid

Foto: SP

Op vrijdag 11 oktober jl. gingen, tijdens het politieke cafe van de SP, de wethouder, vertegenwoordigers van Sportpunt Gouda en de Reddingsbrigade Gouda en SP kamerlid Michiel van Nispen met elkaar in gesprek over zwemvaardigheid en -veiligheid in Gouda.

De SP wil meer aandacht voor zwemvaardigheid en de kosten voor zwemles. Lenny Roelofs: "Wij willen bereiken dat geen enkel kind in Gouda de basisschool verlaat zonder zwemdiploma". Welke stimuleringsmogelijkheden er zijn om zwemles te promoten en te vergoeden in Gouda en is schoolzwemmen een oplossing om de zwemvaardigheid te verbeteren? Dat waren de belangrijkste vragen van de avond.

Michiel van Nispen, TK lid van de SP, lichtte het actieplan van de SP toe. Lenny Roelofs wil een lokaal actieplan maken. Met de informatie die deze avond werd verkregen, kan de SP Gouda aan de slag. Zo blijkt er via de Brede School extra financiele ondersteuning te zijn naast de Goudse stadspas. Via de Reddingsbrigade Gouda kan men ook zwemles volgen, wat de helft goedkoper is dan bij Sportpunt Gouda. Danielle, een moeder wiens kind al lang op zwemles zit en betrokken is bij SP acties rond zwemmen, vertelde tot slot een persoonlijk verhaal over haar ervaringen met zwemmen in Gouda.

De deelnemers gaven veel nuttige ideeen voor de invulling van het lokale actieplan van de SP, zoals inzet om het zwemplezier te vergroten, natte gymlessen en mogelijkheden om schoolzwemmen vorm te geven. Alles met als doel: geen kind verlaat de basisschool zonder zwemdiploma.

 

U bent hier