h

Gouda keert zich tegen landelijke verhuurdersheffing

30 januari 2020

Gouda keert zich tegen landelijke verhuurdersheffing

Foto: SP

Op initiatief van de SP nam de gemeenteraad gisterenavond een motie aan waarin Gouda zich verplicht om er bij minister van Veldhoven van Wonen op aan te dringen om de verhuurdersheffing af te schaffen.

De verhuurdersheffing is een extra belasting die wordt betaald door verhuurders van sociale huurwoningen. Indirect betalen huurders hiervoor natuurlijk de rekening. Door deze heffing zijn de huren sinds de invoering ervan in 2013 gemiddeld met 30% gestegen.

Door de verhuurdersheffing hebben woningcorporaties te weinig geld om voldoende betaalbare huurwoningen bouwen. Ook heeft de verhuurderheffing gevolgen voor het onderhoud , dat versoberd is en daarnaast kan de verduurzaming van de woningen onvoldoende worden aan gepakt. 

De SP wil dat de verhuurdersheffing wordt omgezet in een investeringsplicht. Dat verruimt de investeringsruimte van de woningcorporaties. Zo komt er geld beschikbaar dat we kunnen gebruiken om extra betaalbare huizen te bouwen, de huren van bestaande woningen te verlagen en de corporatiewoningen energiezuiniger en levensloopbestendig te maken.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier