h

SP roept gemeente Gouda op om met betere cijfers wachttijd sociale huurwoning over de brug te komen

4 februari 2020

SP roept gemeente Gouda op om met betere cijfers wachttijd sociale huurwoning over de brug te komen

Foto: SP

Volgens de gemeente Gouda was de gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning in Gouda in 2018 15,6 maanden. De SP vindt de huidige cijfers een onjuist beeld geven van de wachttijd van een gemiddelde woningzoekende op woningnet. Mensen met voorrang (urgentie en een directe toewijzing) worden namelijk meegenomen in de door de gemeente gehanteerde gemiddelde wachttijd. Daarmee is de wachttijd van de wachtenden zonder voorrang waarschijnlijk gemiddeld veel langer dan 15,6 maanden.

Eerder becijferde de Goudse SP dat tussen 13-5-2019 en eind 2019 van de 289 sociale huurwoningen  die verhuurd werden, 156 woningen nodig waren voor mensen met urgentie en directe toewijzing. Voor de woningzoekenden zonder voorrang bleven er 133 woningen (46% van het aanbod) over om op te reageren.

De SP heeft de gemeente gevraagd om voor 2019 een uitsplitsing te maken van de wachttijd van woningzoekenden met voorrang en zonder voorrang voor alle categorieën waarvan de wachttijd voor een sociale huurwoning wordt bijgehouden. Het is voor de gemeenteraad belangrijk om de beschikking te hebben over de volledige cijfers over de wachttijd omdat dit jaar de nieuwe woonvisie besproken wordt.

Laat ons weten hoe lang jij al op een sociale huurwoning wacht.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier