h

Straatspreekuur SP – woningnood in Gouda

3 maart 2020

Straatspreekuur SP – woningnood in Gouda

Foto: SP

Zaterdag 29 februari organiseerde de SP in Gouda een straatspreekuur over de woningnood in de stad. Woningnood leeft, bleek uit de gesprekken die we voerden.  Veel mensen zijn, vaak al lange tijd, op zoek naar een betaalbare woonruimte in Gouda.

Bij het door de Goudse SP gelanceerde meldpunt stopwoningnood.nl deden in korte tijd 50 melders hun wachtlijstmelding en deelden hun persoonlijke verhalen. Deze melders staan al jaren ingeschreven en reageren zeer regelmatig op woningen. Uit de verhalen van met name Goudse jongeren spreekt wanhoop en frustratie. Het is niet alleen voor hen maar ook voor de stad slecht dat zij niet in staat worden gesteld een zelfstandig leven op te bouwen.

De SP wil een woonoffensief. In Gouda willen we dat het aantal sociale huurwoningen snel wordt opgeschroefd. Tevens moeten mensen met een gemiddeld inkomen ook in aanmerking kunnen komen voor een sociale huurwoning.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier