h

Digitaal straatspreekuur SP – Corona en woningnood

17 april 2020

Digitaal straatspreekuur SP – Corona en woningnood

Foto: SP

De SP is altijd op straat en onder de mensen. Nu kan dat even niet zoals we dat altijd gewend zijn. Gelukkig zijn er nu ook manieren waarop we wel onder de mensen kunnen blijven.  Daarom organiseert de SP Gouda op zaterdag 25 april van 12 uur – 14:00 uur een digitaal straatspreekuur. Het thema van ons digitaal straatspreekuur is: woningnood in de Coronacrisis. Wat betekent het om in deze periode waarin we allemaal binnen moeten blijven geen eigen thuis te hebben? Tijdens het digitale spreekuur willen we graag jouw verhaal horen en met jou in gesprek over wat onze plannen zijn.

Het aantal mensen dat een sociale huurwoning zoekt in Gouda is in de periode 2015-2018 gestegen met 1834 naar meer dan 5000 mensen. Terwijl het aantal sociale huurwoningen in dezelfde periode afnam met 154. In 2019 kwamen er amper woningen bij. De behoefte aan sociale huurwoningen is met 50% toegenomen, maar het antwoord van Gouda was: minder sociale huurwoningen!

Daarom startte de SP in januari een actie tegen de woningnood in Gouda. Hiervoor lanceerden we een Meldpunt Wachtlijsten Sociale Huurwoningen Gouda: www.stopwoningnood.nl Al meer dan 70 mensen deden hun verhaal.

De SP wil in Gouda:

  • 750 extra sociale huurwoningen erbij vóór 2022, zo houden we onze jonge mensen in de stad.
  •  Minimaal 50% van alle nieuwbouw wordt sociale huur, zo zorgen we voor voldoende sociale huurwoningen voor de toekomst.
  • Verkoop sociale huurwoningen naar 0!
  • Geen speculatie met Goudse woningen.

Check op 25 april tussen 12 uur en 14 uur in op ons digitale straatspreekuur via onze website: www.gouda.sp.nl. Daar zijn eenvoudige instructies te vinden om deel te nemen aan het digitale straatspreekuur. Graag tot dan!

U bent hier