h

Goudse huurders bereiden acties tegen huurverhoging voor

7 juni 2020

Goudse huurders bereiden acties tegen huurverhoging voor

Foto: SP

De SP komt met huurders in Gouda in actie tegen de huurverhoging. Samen met huurders van Nationaal Grondbezit, Mozaïek Wonen en Ally Properties worden acties voorbereid tegen de jaarlijkse verhoging.

De huurverhogingen moeten van tafel. Een motie van de SP voor een tijdelijke huurstop werd al aanvaard in de eerste kamer. De motie verzoekt de regering als noodmaatregel een tijdelijke huurstop mogelijk te maken voor zowel de sociale als de vrije sector.

Nu al ondertekenden meer dan 360 Goudse huurders de petitie van de SP Stop de huurverhoging. Onder de petitie ondertekenaars zijn meer dan 200 huurders van Mozaïek Wonen. Op vrijdag 12 juni om 16 uur biedt de SP samen met een aantal huurders de petitie aan de directie van Mozaïek Wonen aan. De reacties van huurders van deze corporatie op de huurverhoging zijn gebundeld in een zwartboek.

Huurders van de Bosranklaan, de Wilde Wingerdlaan en van de Talmanstraat en omgeving beraden zich op vervolgstappen richting hun verhuurders respectievelijk Nationaal Grondbezit en Ally Properties die veelal de huren met meer dan 5% willen verhogen.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier