h

Geef de ouderen van Gouda en Reeuwijk de buurtbus terug!

24 september 2020

Geef de ouderen van Gouda en Reeuwijk de buurtbus terug!

Foto: SP

Op woensdag 30 september voert de SP in Gouda actie voor de terugkeer van de buurtbus. Sinds dit voorjaar rijdt de buurtbus van Arriva niet meer.

 Voor veel ouderen is de buurtbus een belangrijke voorziening om familie of vrienden te bezoeken, voor ziekenbezoek, het reizen naar Station Gouda of om een uitje te maken. Zij moeten nu een dure taxi bestellen.

Vanwege Corona kunnen de vaak oudere vrijwilligers die de buurtbus besturen nu niet rijden. Echter dat ontslaat Arriva niet van de verplichting om de buurtbussen te laten rijden, vindt de SP. Als de vrijwilligers tijdelijk niet kunnen rijden dan zou Arriva moeten zorgen voor vervangende chauffeurs. Dat had al lang moeten gebeuren, maar beter laat dan nooit.

De actie vindt 30 september om 16:30 uur plaats bij de bushalte van Arriva voor het NS Station Gouda.

Reacties

Beste mensen, het is fijn om te zien dat jullie je zorgen maken over ouderen. Maar ik ben wel benieuwd waar jullie het idee dat er vooral ouderen met de buurtbus Reeuwijk reizen vandaan hebben? Lisbeth

Beste Lisbeth, we weten dat voornamelijk ouderen in het algemeen van de buurtbus gebruik maken. Als dat voor Reeuwijk anders is dan horen we dat graag!

Reactie toevoegen

U bent hier