h

Protestactie! Geef de ouderen van Gouda en Reeuwijk de buurtbus terug!

1 oktober 2020

Protestactie! Geef de ouderen van Gouda en Reeuwijk de buurtbus terug!

Foto: SP

Op woensdag 30 september voerde de SP in Gouda protestactie voor de terugkeer van de buurtbus. Sinds dit voorjaar rijdt de buurtbus van Arriva niet meer.

 Voor veel ouderen is de buurtbus een belangrijke voorziening om familie of vrienden te bezoeken, voor ziekenbezoek, het reizen naar Station Gouda of om een uitje te maken. Zij moeten nu een dure taxi bestellen.

Vanwege Corona kunnen de vaak oudere vrijwilligers die de buurtbus besturen nu niet rijden. Echter dat ontslaat Arriva niet van de verplichting om de buurtbussen te laten rijden, vindt de SP. Als de vrijwilligers tijdelijk niet kunnen rijden dan zou Arriva moeten zorgen voor vervangende chauffeurs. Dat had al lang moeten gebeuren, maar beter laat dan nooit.

Reactie toevoegen

U bent hier