h

Bewoners van de Jumelage buurt willen huurbevriezing in de vrije sector

5 maart 2021

Bewoners van de Jumelage buurt willen huurbevriezing in de vrije sector

Foto: SP

De bewoners van de Jumelage buurt en de SP hebben de handen in elkaar geslagen, om te kijken of de huren in de vrije sector kunnen worden bevroren. Ook de Woonbond vindt dat alle huurders in de vrije sector recht hebben op huurbevriezing. Eerdere SP acties  en een SP 2de Kamer motie hebben geleid tot landelijk huurbevriezing voor de sociale huursector.

De Jumelagebuurt, (Kongsbergstraat, Gloucesterstraat en Solingenstraat in Gouda) is een buurt met 96 woningen en is half december 2021 door de toenmalige eigenaar verkocht aan Vivada. Die op haar beurt vb&t vastgoedmanagement BV de opdracht heeft gegeven de woningen te beheren. In deze buurt wonen ouderen, jonge gezinnen en veel ZZP-ers

De huurders hebben een petitie opgesteld waarin ze  vb&t vragen om de huren te bevriezen net als in de  sociale woningbouwsector. De huurdersvereniging heeft de petitie op vrijdag 5 maart in ontvangst genomen. Tijdens een digitaal overleg met de verhuurder zal de petitie voor huurbevriezing  worden aangeboden.

Als je kijkt, dat de meeste huren 3 jaar geleden nog werden aangeboden voor een bedrag van net onder de 1000 Euro en dan nu bij nieuwe huurders meer dan 1200 euro wordt gevraagd, dan zijn de verhoudingen toch helemaal zoek.

Meldpunt

De SP start een meldpunt voor huurders uit de vrije sector. De SP wil dat alle huurders in aanmerking komen voor huurbevriezing. Niet alleen de huurders uit de sociale woningbouw.

U bent hier