h

SP Gouda organiseert online politiek café – Een wereld zonder kernwapens!

12 mei 2021

SP Gouda organiseert online politiek café – Een wereld zonder kernwapens!

Foto: Ban de Bom

De spanningen in de wereld nemen toe. Meerdere grote machtsblokken, de opkomst autoritaire leiders en regimes, internationale verdragen en rechten die onder druk staan. Klimaatverandering, pandemieën: de wereld wordt er niet veiliger op. Grote landen bereiden zich serieus voor op nucleaire herbewapening en een nieuwe koude oorlog aanstaande

 Een nieuwe wapenwedloop is niet het antwoord. Kernwapens zijn geen oplossing, maar het probleem. En een andere uitweg is mogelijk. Eén van dialoog en ontwapening in plaats van escalatie. Om dit te bewerkstelligen is het van belang om een brede beweging op te bouwen. Dat werkte in de Jaren ’80, dat werkt ook nu. De SP en actiegroep Niet in Mijn naam nemen het voortouw in het opbouwen van deze beweging.

Maar hoe ernstig is de situatie? Hoe groot is de kracht van een kernbom? En hoe bouwen we aan deze brede beweging tegen kernwapens? Een online Politiek Café op donderdag 27 mei geeft antwoord op deze vragen. Te gast zijn Midas Anijs van Niet in Mijn Naam en SP-Tweede Kamerlid Jasper van Dijk. De uitzending begint om 20:00 uur en is te zien via ZOOM.

 

U bent hier